DOLAR 38,4220 0.21%
EURO 43,7421 -0.09%
ALTIN 4.057,08-1,74
BITCOIN 36703063,02%
Mersin
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Bosna Hersek’in tarihsel ve kültürel zenginliklerin tanıtımına destek

TİKA’dan Bosna Hersek’in tarihsel ve kültürel zenginliklerin tanıtımına destek

ABONE OL
Nisan 25, 2025 09:37
TİKA’dan Bosna Hersek’in tarihsel ve kültürel zenginliklerin tanıtımına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek’te Osmanlı dönem tarihi eserleri başta olmak üzere ülkenin kültürel ve tarihsel zenginliklerin tanıtımına katkı sağlayan Evliya Çelebi’nin İzinde: Bosna Hersek’te Osmanlı Eserleri Projesi’ne destek verildi.

Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde 2024 yılında başlatılan ‘Evliya Çelebi’nin İzinde: Bosna Hersek’te Osmanlı Eserleri Projesi’ çerçevesinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesine (IUS) teknik donanım desteği verilerek Bosna Hersek’in kültür ve turizmine kaktı sağlamak amacıyla bir üretim atölyesi kuruldu.

Ziyaret rotaları oluşturuldu

Bosna Hersek’in sahip olduğu tarihsel ve kültürel mirasın, ülke turizmine ve ekonomisine kazandırılması hedefiyle yürütülen projede, başta Osmanlı dönem eserleri olmak üzere, önemli tarihi ve kültürel noktalar belirlendi. Bu noktalar üzerinden ziyaret rotaları oluşturularak, her bir eser için bilgilendirici ve tanıtıcı içerikler hazırlandı. Ayrıca, güzergahların dijital ortama aktarılması ve geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla bir internet sitesi de kuruldu.

Tanıtım materyallerinin hazırlanması için ekipman desteği sağlandı

Proje çerçevesinde TİKA tarafından sağlanan destekle, proje çıktılarının dijital ortama aktarımı ve tanıtım materyallerinin hazırlanması süreci kolaylaştırılmış oldu. Ayrıca proje kapsamında, tanıtım faaliyetlerini desteklemek amacıyla harita, tişört, kupa, hatıra eşya ve benzeri tanıtıcı ürünlerinin üretimi için gerekli ekipmanların temini sağlandı. Proje ile Bosna Hersek’in kültürel ve tarihsel varlıklarının korunması ve tanıtılması, yalnızca ülke ekonomisi ve turizmi açısından değil, aynı zamanda istihdamın artırılması ve beyin göçünün azaltılması bakımından da büyük önem taşıyor.

2003 yılında kurulan IUS, bugün 40 farklı ülkeden gelen yaklaşık 2.450 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisine ev sahipliği yapıyor. Bu çeşitlilik, projenin uluslararası düzeyde görünürlüğünü artırarak, Bosna Hersek’in tarihsel zenginliklerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r